Сито печат

Сито печат претставува техника на печатење на различни видови рамни материјали, почнувајќи од текстил, потоа дрво, стакло, метал, хартија и пластика. Бојата се пропушта низ мрежаста матрица, изработена од свила,  и ја отпечатува бараната слика на материјалот. Сензитивноста на материјалот на матрицата овозможува отпечатоците да бидат остри и чисти.  Боите се интензивни и отпорни на надворешни влијанија(сонце, кисели дождови, вода, хемиски супстанции и сл.) што овозможува трајност. Нуди можност за еднобојни и повеќебојни графички решенија, а најпогодна е за печатење на големи количини на материјали поради нејзината економичност.

 

СИМБОЛ  
©2011 Сито Графика сите права задржани. Развиено од  4Ward.. Valid XHTML & CSS.