Sefar

Швајцарската компанија е водечки, светски производител на прецизни ткаенини (свила) изработени од монофиламенти, наменети за сито печатење.

SEFAR како групација е основана во 1995година, но квалитетот на нивните производи е резултат на напредокот и искуството кое го стекнуваат многу порано во историјата. Распространети се во 25 земји во светот, односно на 5 континенти.

Во нашата програма, од овој производител, воведовме високо квалитетни полиестерски и полиамидни свили за ситопечат како: графика, текстил, индустриски печат, на амбалажи, керамика, стакло електроника и CD и DVD. Покрај свилата, Sefar произведува и уреди за затегнување на ситото како и за мерење и контрола на самите алати.

 
 
©2011 Сито Графика сите права задржани. Развиено од  4Ward.. Valid XHTML & CSS.