Сув жиг

Сув жиг е процес на печатење на артиклите без користење на боја. Со сув жиг се формира вдлабнат отпечаток со комбинација на притисок, висока температура и соодветно „клише“ кое го носи печатарскиот дизајн. Најчесто се користи за декорирање на предмети на термореактивни скаеви и кожи. Предмети како што се роковници, планери и новчаници се идеални за персонализација со оваа постапка.
 
 
 
СИМБОЛ  
©2011 Сито Графика сите права задржани. Развиено од  4Ward.. Valid XHTML & CSS.