Магнет 16 x 10.5 x 5mm

Спецификации:

  • Шифра:
    16om
  • Количина:
  • Краток опис:
    Неодим кружен магнет со отвор
Со дијаметар од 16 х 10,5мм, дебелина од 5мм, високо квалитетен со издржливост на температура до 80 Целзиусови степени. Се состои од никел и бакар, а од горната страна е обложен со уште еден слој на никел. Својствено за овој магнет е отпорноста на корозија. Отворот во средината служи за да ги oдржува деловите кои се вметнуваат над површината на која се работи(пр. штрафови, шајки и слично). Спаѓа во групата на постојани магнети со многу силно магнетно поле, а наоѓаат широка примена во модерната технологија и во домаќинствата.
 
Магнетизам:
 
 
 
Заштитното челично куќиште на отворот за држење ќе ги присили двата магнетни пола низ изложеното лице.
©2011 Сито Графика сите права задржани. Развиено од  4Ward.. Valid XHTML & CSS.